Νέος δίσκος της Νατάσσας Μποφίλιου «Κάτι καίγεται»:…Αυτό που έρχεται, αλλάζει πίστα!

Τρί, Ιουλ 9, 2024
Thumbnail_Politismos_Mpofiliou_Kati_Kaigetai

Ο πήχης είχε τοποθετηθεί ψηλά… Τον είχε βάλει εκεί η έως τώρα διαδρομή της Νατάσσας Μποφίλιου και η επίδραση της ίδιας και του έργου της. Αυτά ήταν, εξάλλου, και τα στοιχεία που δημιούργησαν τις μεγάλες προσδοκίες και την αγωνιώδη προσμονή για την κυκλοφορία του νέου της δίσκου. Και η αλήθεια είναι ότι, όταν οι προσδοκίες δικαιώνονται, τότε κάθε δίσκος μοιάζει να εκπληρώνει την αποστολή του…

Όταν ο καλλιτέχνης γίνεται δικός σου άνθρωπος…

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν τόσο ξεχωριστή την καλλιτεχνική δημιουργία και την επιρροή της Νατάσσας Μποφίλιου στις ζωές των ανθρώπων είναι το σχεδόν μαγικό -και σίγουρα μοναδικό- συναίσθημα, να νιώθεις έναν καλλιτέχνη ως δικό σου άνθρωπο. Να βλέπεις, να ακούς, να διασκεδάζεις με το έργο του και να ταυτίζεσαι με αυτό, να ξεφεύγεις από τα όρια της ψυχαγωγίας και να γιγαντώνεται μέσα σου ένα αίσθημα γαλήνης και ευτυχίας. Να νιώθεις τον καλλιτέχνη σαν δικό σου άνθρωπο που βρίσκεται εκεί όποτε σου δημιουργείται η ανάγκη να τον ακούσεις και στο άκουσμα της φωνής του η οικειότητα να σε αγκαλιάζει.

Αυτό το συναίσθημα του δικού σου ανθρώπου μπορεί να φουντώσει όταν νιώθεις ότι ο καλλιτέχνης, που ακούς, συντονίζεται με τη φωνή σου και έξω από το πλαίσιο του καλλιτεχνικού ρεπερτορίου του. Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι η προσωπικότητά του και ο τρόπος που βλέπει την κοινωνία και τον άνθρωπο δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε στενές νόρμες και προκαθορισμένα καλλιτεχνικά όρια, αλλά σου δίνει αυτό το «περισσότερο», που σφυρηλατεί μία ξεχωριστή σχέση μεταξύ καλλιτέχνη και ακροατή. 

Ένας καλλιτέχνης που μιλά και η φωνή του γίνεται δυνατότερη, γιατί έχει θάρρος και άποψη, που μιλά και η φωνή του ακούγεται καθαρά, γιατί παίρνει θέση, που μιλά και δημιουργεί τα ίδια συναισθήματα με αυτά που ξεσπούν όταν τραγουδάει, που στέκεται δίπλα σε εκείνον που δεν έχει «φωνή», που μοιράζεται τις σκέψεις και τις αγωνίες για εκείνους που τραγουδά. Που μιλά και καταλαβαίνεις ότι είναι άνθρωπος, που ακούς τη φωνή και καταλαβαίνεις ότι αυτός ο άνθρωπος είναι η Νατάσσα.

Και κάπως έτσι το θάρρος της γνώμης, που συνοδεύει το συναίσθημα, το ανυψώνει και το μεταμορφώνει σε κάτι μεγαλύτερο, το αναδεικνύει σε κάτι σπουδαιότερο, αποκτά βαρύτητα για να ξεσπούν τα αδιέξοδα, για να κραυγάζουν οι ανησυχίες, για να βρουν απάντηση οι φόβοι, οι αγωνίες, ο έρωτας, οι σκέψεις για το μέλλον και το «τώρα», ολόκληρη η ζωή. Κάπως έτσι μπορείς να αντιληφθείς «την καρδιά να ψηλώνει», να προσδοκάς «τις μέρες του φωτός» και να ελπίζεις ότι …«αυτό που έρχεται αλλάζει πίστα»!

10 καινούρια τραγούδια που πυρπολούν καρδιές και συναισθήματα

Τέσσερα χρόνια μετά την “Εποχή του θερισμού”, το γνωστό και αγαπημένο τρίο καλλιτεχνών με τον κοινό βηματισμό, που αποτελείται από τους στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, τη μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και τη φωνή της Νατάσσας Μποφίλιου, συνεχίζει να καρπίζει και αυτή τη φορά ο καρπός της δουλειάς τους μοιάζει να είναι πιο ώριμος από ποτέ. Μοιάζει σαν να δικαιώνει το πολυαναμενόμενο επακόλουθο της επιτυχημένης πορείας τους, με τον τίτλο του νέου δίσκου να προϊδεάζει ότι «Κάτι Καίγεται» και η φλόγα των 10 καινούργιων τραγουδιών είναι έτοιμη να πυρπολήσει καρδιές και συναισθήματα. 

Οι κοφτεροί και γεμάτοι μηνύματα στίχοι του Γεράσιμου Ευαγγελάτου συμπυκνώνουν τη λύπη, την οδύνη, τα όνειρα, τη χαρά, την προσπάθεια που απαιτεί η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο βάθος και ένταση όσο μετατρέπονται σε μία φιέστα αισθήσεων αγκαλιασμένοι στη μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη. Κι όλα αυτά με το πάθος και την ερμηνευτική ειλικρίνεια της Νατάσσας Μποφίλιου, που μετατρέπει τον δίσκο σε πραγματική κατάθεση ψυχής.

Δέκα ιστορίες σε μία μοναδική εναλλαγή συναισθημάτων δοσμένες με δυναμισμό, με τρυφερότητα, με αλήθεια και ζωντάνια, σε έναν δίσκο που υπόσχεται ένα σίγουρο ταξίδι στους πιο καλά κρυμμένους πόθους και επιθυμίες, στις αλήθειες που ορισμένες φορές δεν τολμάμε να ξεστομίσουμε, αλλά που μπορούμε να τραγουδήσουμε με λυτρωτικό ζήλο και ενθουσιασμό, που τσακίζει κάθε ενδοιασμό που βάζουν οι κοινωνικές νόρμες.

Πλέον ο πήχης μπαίνει ακόμα ψηλότερα, κάτι που δε δείχνει αρκετό να μπορεί να φοβίσει την αγαπημένη μας και αχώριστη τριάδα, που δε μοιάζει ικανό να εμποδίσει τη Νατάσσα Μποφίλιου να φτάσει όσο ψηλά επιθυμεί και να δημιουργήσει προσδοκίες που θα τις ικανοποιεί κάθε φορά με τρόπο μοναδικό.

444781577_989239669238939_7033164086485480559_n

New content section