Μόνο η πάλη του λαού μπορεί να δώσει διέξοδο από τη φρίκη

Τετ, Νοε 8, 2023
Thumbnail_Politiki_Mono_I_Pali_Tou_laou_friki

Όσα συμβαίνουν στη Παλαιστίνη φέρνουν από τη μία πλευρά τους «λύκους αγκαλιά με τα σκυλιά» και από την άλλη τους ανθρώπους αυτού του πλανήτη να υψώνουν τη γροθιά τους για τον λαό της Παλαιστίνης, να δυναμώνουν τη φωνή τους για να σταματήσει η σφαγή.

Δεν είναι εύκολο να κοιτάξεις το παιδί σου στα μάτια αυτές τις μέρες, να “συνεχίσεις” τη ζωή σου, ό,τι και να σου επιβάλλει η καθημερινότητα σου. Είναι το απόκοσμο βλέμμα των παιδιών, οι κραυγές τους από την πείνα και τη δίψα, τα νεκρά κορμάκια τους, τα ονόματα που γράφουν οι μανάδες στο σώμα τους για να μπορούν να αναγνωριστούν όταν πεθάνουν. Είναι να γνωρίζεις πως ακόμα και αυτοί που πιθανά να βρίσκονται ζωντανοί κάτω από τα συντρίμμια θα βομβαρδιστούν ξανά. Είναι η γνώση πως η Ελλάδα, γίνεται συνένοχος στο ανοσιούργημα, στηρίζοντας το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που τις συνέπειες της εγκληματικής του πολιτικής πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ.

Όμως, ακριβώς για όλα αυτά, μοναδική επιλογή είναι να δυναμώσει η πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια στη φρίκη. Να παλέψουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης.

Να κλείσουν το στόμα τους οι επαίσχυντοι υποκριτές

Αν κάποιος παρακολουθεί τα κανάλια της παραπληροφόρησης στην Ελλάδα, και τα διάφορα άλλα μέσα που έχουν μετατραπεί σε γραφεία τύπου του ισραηλινού στρατού αναρωτιέται τι έχουν μέσα στo κεφάλι τους όλοι αυτοί.

Ανταποκριτές στους χώρους που ο ισραηλινός στρατός συγκεντρώνεται για να εξολοθρεύσει τον παλαιστινιακό λαό μας ενημερώνουν για το ακμαίο ηθικό των ισραηλινών στρατευμάτων, τις στιγμές χαλάρωσης με μουσικά όργανα, την αποφασιστικότητα να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Παρουσιάζουν ως αξιόπιστες πηγές ομήρους του Ισραήλ που ισχυρίζονται πως η Χαμάς «βάζει ασπίδα μπροστά της τους αμάχους», αλλά οι όμηροι που κρατούνταν από τη Χαμάς και έλεγαν ότι δεν τους κακοποίησε και θέλουν την ειρήνη παρουσιάζονται ως παράφρονες. Κάνουν αναφορές λίγων δευτερολέπτων για ανθρωπιστική τραγωδία στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να λένε λέξη για το ποιος την προκαλεί, περνώντας στα ψιλά τους χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους και στο αμέσως επόμενο πλάνο δείχνουν μια ρουκέτα που έπεσε στο Ισραήλ και προκάλεσε υλικές ζημιές… Τι να πει κανείς για όλους αυτούς; Ορισμένοι σεσημασμένοι, συνεχίζουν να μιλάνε για αποκεφαλισμένα βρέφη στις 7

Οκτώβρη, που πέρα από το γεγονός ότι αυτό έχει διαψευστεί από όλους, δεν καταγράφονται καν ως απώλειες στις επίσημες λίστες θανόντων του ισραηλινού στρατού για εκείνη τη μέρα, για να δικαιολογήσουν τη σφαγή πάνω από 4.000 παιδιών στην Παλαιστίνη. Ό,τι επιχείρημα και να ξεστομίζουν, ακόμα και οι πιο σοβαρές “γραφίδες” της ευρωατλαντικής και ισραηλινής προπαγάνδας, καταρρέει με κρότο. Και τι δεν γράφτηκε για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί. Από τότε μέχρι σήμερα το Ισραήλ έχει παραδεχτεί τον βομβαρδισμό άλλων δύο νοσοκομείων και τη νέα σφαγή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια. Τι είπαν για αυτές τους τις δολοφονίες; «Είχαμε πει στους αμάχους να κινηθούν νότια». Αναπαράγουν συνεχώς, πως στόχος του Ισραήλ είναι να αντιμετωπίσει τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όταν είναι πλέον σαφές πως ο βασικός στόχος του Ισραήλ δεν είναι η ήττα της Χαμάς αλλά η ματαίωση κάθε περίπτωσης προώθησης λύσης δύο κρατών και ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών της πηγών. Μέσα σε έναν χρόνο, έχουν δολοφονήσει πάνω από 120 Παλαιστινίους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Δολοφόνοι έποικοι, σκοτώνουν και κλέβουν Παλαιστινίους, τους αρπάζουν το βίος τους. Από επίσημα χείλη Ισραηλινών αξιωματούχων και μηχανισμών, αλλά και από την ίδια την εξέλιξη των στρατιωτικών του επιχειρήσεων, φαίνεται, πως θέλουν να εξολοθρεύσουν όποιον βρίσκεται στη Γάζα, να ξεριζωθεί ο παλαιστινιακός λαός από τη γη του.

Μόνιμη επωδός για όλους αυτούς: «Ναι, αλλά καταδικάζεται τη Χαμάς;» Η ελληνική κυβέρνηση σε ένα μνημείο απανθρωπιάς δεν στήριξε ούτε ένα απλό ψήφισμα στον ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας επειδή, λένε, δεν ανέφερε τη Χαμάς. Το ξαναλέμε, άλλη μια φορά, το ΚΚΕ δεν έχει καμία ιδεολογική, πολιτική σχέση με την Χαμάς, όμως δεν “γεννήθηκε 7 του Οκτώβρη” και δεν θα επιτρέψει, με την προσχηματική επίκληση της Χαμάς να καταδικαστεί ο δίκαιος αγώνας του Παλαιστινιακού λαού με όποια μέσα επιλέξει, για μια ελεύθερη πατρίδα. Δεν θα κρίνουμε την συγκεκριμένη οργάνωση με τα κριτήρια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ. Άλλωστε, η “ιστορία της λέξης” τρομοκρατία είναι άλλο ένα παράδειγμα που επιβεβαιώνει πως ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει πουθενά και σε τίποτα να υιοθετούν τις θέσεις και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών. Με αυτή τη λέξη «λάστιχο» έχουν ενοχοποιήσει ακόμα και κινητοποιήσεις σωματείων. Ανάλογα με τα κάθε φορά συμφέροντά τους βάζουν και βγάζουν από τη λίστα των «τρομοκρατικών οργανώσεων» διάφορους. Οι Ταλιμπάν από «απελευθερωτικός στρατός» έγινε τρομοκρατική οργάνωση, στην οποία βέβαια οι ΗΠΑ δεν είχαν κανέναν πρόβλημα να αφήσουν οπλισμό κατά την αποχώρηση τους από το Αφγανιστάν. Την αντίθετη πορεία ακολούθησε ο UCK, μια οργάνωση που πριν τον πόλεμο και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, ήταν τρομοκρατική οργάνωση για την ΕΕ και τις ΗΠΑ, όμως, μετά έγινε ο «εθνικοαπελευθερωτικός στρατός του Κοσσόβου». Μιλάμε για την επιτομή των ανθρωπιστικών και δίκαιων κριτηρίων…

Καλό θα είναι λοιπόν να κλείσουν το στόμα τους όλοι αυτοί. Να είναι σίγουροι, πως ήδη έχουν καταδικαστεί από πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού και της νεολαίας που αηδιάζει από αυτή την πολεμική προπαγάνδα.

Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό

Αν κανείς προσπεράσει τον παραπάνω οχετό, θα έρθει αντιμέτωπος με πιο «ορθολογικές» αναλύσεις των φερέφωνων της αστικής τάξης. Πως, δηλαδή, η στήριξη της Ελλάδας στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, ορίζεται από το «εθνικό συμφέρον». Για ποιο «εθνικό συμφέρον» μας μιλάνε; Για τα δίκτυα και τις υποδομές φυσικού αερίου που θα αποφέρουν κέρδη στους ενεργειακούς κολοσσούς θα αποδεχθεί η νέα γενιά να γίνει η Ελλάδα θύτης άλλων λαών και ο λαός της θύμα αντιποίνων; Για τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών με

τα σχέδια συμπαραγωγής και προμήθειας πολεμικών συστημάτων, που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας, θα αποδεχθούμε την φρίκη; Για να έρχονται στην Ελλάδα ισραηλινοί τουρίστες, να γίνονται επενδύσεις στη διαχείριση των υδάτων και τις νέες τεχνολογίες, που αποφέρουν δισεκατομμύρια και στους έλληνες καπιταλιστές, δεν θα υποστηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού; Κανένα «κοινό συμφέρον» δεν έχει ο λαός με τους δυνάστες του. Καμία εμπιστοσύνη και στήριξη δεν πρέπει να δώσει στην ελληνική κυβέρνηση, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τα κόμματα του συστήματος.

Για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης η Ελλάδα, πλέον, εμπλέκεται σε δύο πολέμους, στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Στη Μέση Ανατολή, είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης, στα πλαίσια των εντεινόμενων ανταγωνισμών ανάμεσα σε αντίπαλα ιμπεριαλιστικά μπλοκ δυνάμεων. Στην Ουκρανία, η σύγκρουση συνεχίζεται με τον Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας να μιλάει για «ανάγκη ετοιμότητας μπροστά στο ενδεχόμενο γενικευμένου πολέμου στην Ευρώπη». Δεκάδες είναι οι ενεργές πολεμικές εστίες σε όλον τον πλανήτη.

Ελληνική συστοιχία Patriot, μαζί με στρατιωτικό προσωπικό βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, την στιγμή που οι βάσεις των ΗΠΑ στη περιοχή δέχονται επιθέσεις. Ελληνικά πλοία πλαισιώνουν αρμάδες ΝΑΤΟϊκών αποστολών στην ευρύτερη περιοχή. Η Σούδα, η Αλεξανδρούπολη, πρόσφατα η Ελευσίνα και πολλά άλλα μέρη έχουν φρακάρει από στρατιωτικό εξοπλισμό και μέσα, την στιγμή που συνεχώς Ρώσοι και Ιρανοί αξιωματούχοι, έχουν προειδοποιήσει ότι αυτές οι στρατιωτικές βάσεις θα αποτελούν στόχο στο ενδεχόμενο κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ των ιμπεριαλιστών. Σε έγγραφα που έχουν διαρρεύσει και δεν έχουν διαψευστεί, η Ελλάδα αναφέρεται στις χώρες που θα υποδεχθούν χιλιάδες παλαιστίνιους πρόσφυγες, που το Ισραήλ θέλει να εκτοπίσει από τη Λωρίδα της Γάζας.

“Αέρα στα πανιά” στην επαίσχυντη στάση της ελληνικής κυβέρνησης δίνουν όλα τα κόμματα του συστήματος. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βαθύνει τις στρατιωτικές-πολιτικές-οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία. Για αυτό γίναμε μάρτυρες των αποκρουστικών ανακοινώσεων που εξίσωσαν τον θύτη με το θύμα, αναγνωρίζοντας στο Ισραήλ το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» σφάζοντας μέχρι στιγμής πάνω από 8.500 παλαιστινίους, ενώ ο ελληνικός λαός βιώνει ήδη τις συνέπειες του πολέμου (εκτίναξη της ακρίβειας κ.λπ).

Τι σχέση έχει αυτή η τρομερά επικίνδυνη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης με την πλειοψηφική λαϊκή απαίτηση για να ζούμε ειρηνικά και με ασφάλεια; Θα απαντήσουν ότι «δεν ζούμε σε έναν αγγελικό κόσμο, υπάρχει σύγκρουση της δύσης με την ανατολή, στην περιοχή μας έχουμε μια αναθεωρητική δύναμη, την Τουρκία». Ο κόσμος που μοιάζει με κόλαση είναι ο καπιταλισμός, που υπερασπίζονται οπότε ας αφήσουν τα σάπια. Αλλά, αλήθεια, πόσες μπαρούφες θα πουν για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή της χώρας στο μακελειό; Δεν αναφερόμαστε στις γελοιότητες περί «σύγκρουσης δύσης με ανατολή» και άλλα τέτοια παρόμοια. Αυτά να πάνε να τα πουν στην “φιλελεύθερη δημοκρατία” της… Σαουδικής Αραβίας και της στρατιωτικής χούντας της Αιγύοτου, που έχουν στρατηγική σχέση. Ας απαντήσουν: Πώς ακριβώς επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της τούρκικης αστικής τάξης (όταν το κάνουν…) την στιγμή που παρέχουν στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ; Το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, διαπράττει εγκλήματα πολέμου και έχει κάνει κουρελόχαρτο 100δες αποφάσεις του ΟΗΕ.

Η Τουρκία έχει στρατό κατοχής σε τρεις χώρες και ο λαός της πληρώνει τρομερές συνέπειες από την πολιτική της αστικής τάξης της χώρας. Όπως και άλλες δυνάμεις στην περιοχή, προφανώς και δεν είναι “προστάτες” του λαού της Παλαιστίνης, όπως αυτοαναγορεύονται. Τα γεωπολιτικά “παζάρια” που γίνονται στις πλάτες των λαών είναι χωρίς αρχές, και οι ανταγωνισμοί έχουν φτάσει σε πολύ επικίνδυνο σημείο.

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που φέρνουν την ανθρωπότητα στην άκρη της αβύσσου, δεν αναιρούν το δικαίωμα ενός λαού σε ελεύθερη πατρίδα. Ειδικά τώρα, ακόμα πιο έντονα προβάλει η ανάγκη να αναγνωριστεί το δικαίωμα των Παλαιστινίων σε δικό τους κράτος, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για σταθούν στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Θα ενισχύσουν τις προσπάθειες ώστε να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους πολέμους στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ισραήλ. Να γίνονται καθημερινά όλο και περισσότεροι όσοι θα παλεύουν για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος που είναι η αιτία όλων των δεινών.