Άμιλλα Στρατολογίας του ΚΣ της ΚΝΕ προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ:Πυρήνες συλλογικής συζήτησης και μαχητικής δράσης σε κάθε γειτονιά, γύρω από κάθε μέλος της ΚΝΕ!

Παρ, Απρ 2, 2021
Thumb_Mathites_Amila_Stratologias_2021

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ προκήρυξε άμιλλα στρατολογίας μπροστά στο 21ο Συνέδριο του Κόμματός μας! Με αφετηρία το πρώτο τρίμηνο του 2021 και το πιάσιμο του πλάνου στρατολογίας που είχαμε θέσει, η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης έχει συγκεντρώσει πολύτιμη πείρα και συμπεράσματα που μας δίνουν ώθηση για την συνέχεια της μάχης!

Αυτή η προσπάθεια συνοδεύεται από την μάχη για την διακίνηση, την μελέτη, την κοπιαστική δουλειά για την αφομοίωση των Θέσεων της ΚΕ του Κόμματος. Παράλληλα με την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία, πάντα πηγή διαπαιδαγώγησης για τα μέλη της ΚΝΕ, δίνουμε ακούραστα την καθημερινή μάχη για την αποκάλυψη του χαρακτήρα των εξελίξεων της περιόδου. Φωτίζουμε τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής που υπολογίζει τη μόρφωση, την υγεία και τη ζωή της νεολαίας ως «κόστος», πολεμά την αγωνιστική διεκδίκηση των αναγκών μας σαν «έγκλημα» εξυπηρετώντας τα κέρδη των λίγων.

 

Πατάμε γερά στην υποδομή που έχουμε χτίσει, αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες!

Η προσπάθεια που κάναμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς, η παλικαρίσια και ανυποχώρητη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εδώ και ένα χρόνο σε συνθήκες πανδημίας και περιοριστικών μέτρων για το λαό και τη νεολαία, έχει ανεβάσει το κύρος μας στα μάτια των νέων!

Όπως εκτιμούσε η Απόφαση του ΚΣ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις που «τάραξαν τα νερά» το Φθινόπωρο, η ΚΝΕ με την πρωτοπόρα δράση των μελών της άφησε γερό αποτύπωμα στον αγώνα, παρακαταθήκη για την συνέχεια στην επαφή μας και την κοινή δράση με χιλιάδες μαθητές, σε γειτονιές και σχολεία. Ενίσχυσε την εμπιστοσύνη στον τρόπο λειτουργίας και δράσης της ΚΝΕ, ανέδειξαν πλευρές της δουλειάς μας που πηγάζουν από τους ανώτερους σκοπούς της πάλης μας, την κοινωνία που θέλουμε να χτίσουμε.

Οι οργανώσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ προσπάθησαν το προηγούμενο διάστημα να σχεδιάσουν την δράση τους στα σχολεία και τις γειτονιές, πατώντας σε αυτά τα δεδομένα, παρά την σχετική υποχώρηση των κινητοποιήσεων, την κόπωση από τον εγκλεισμό και το «άνοιξε-κλείσε» των σχολείων, τις δυσκολίες στη δια ζώσης επαφή και επικοινωνία με φίλους της ΚΝΕ και πρωτοπόρους αγωνιστές.

Το σχέδιο παρέμβασης μας ξετυλίχτηκε με βάση το τι απασχολεί ανά σχολείο και περιοχή, εκεί όπου είχε δημιουργηθεί μία ομάδα μαθητών που οργάνωσε τον αγώνα, εκεί που υπήρχε αγανάκτηση για την κατάσταση, αναπάντητα ερωτήματα και προβληματισμοί.

Για παράδειγμα σε μεγάλο Δήμο της Δυτικής Θεσσαλονίκης που συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός σχολείων και μαθητών, εργατών σε εργοστάσια και μεγάλους χώρους δουλειάς, η κατάσταση με τα Μέσα Μεταφοράς είναι εκρηκτική, η κυβέρνηση επέβαλλε πολυήμερο εγκλεισμό και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, κλείσιμο των σχολείων του Δήμου και τηλεκπαίδευση, ενώ ακόμα τα υπόλοιπα σχολεία λειτουργούσαν κανονικά. Διαμορφώσαμε σχέδιο συζήτησης με ανακοίνωση των μαθητικών οργανώσεων της ΚΝΕ και πλαίσιο διεκδικήσεων για την μαθητική κοινότητα, οργανώθηκαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο από 5μελή και 15μελή με κύριο αίτημα να παρθούν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, εξασφάλιση χώρων και καθηγητών για την αραίωση των τάξεων, μαζικά δωρεάν τεστ κ.λπ. Στην προσπάθεια αυτή καλέσαμε να συμβάλλουν και φίλοι της ΚΝΕ που ήθελαν να βοηθήσουν, εκλεγμένοι μαθητές που είχαμε συμπορευτεί στις μαθητικές κινητοποιήσεις και είχαν πρόσφατη πείρα από το πώς τους αντιμετώπισε η κυβέρνηση όταν έθεταν δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα για να μην κλείσουν τα σχολεία. Η παραπάνω δραστηριότητα διαμόρφωσε, σε δύσκολες συνθήκες για τη ζωή των μαθητών, διέξοδο και αγωνιστική στάση απέναντι στα προβλήματα, ανέδειξε την σημασία ύπαρξης δυνατής μαθητικής οργάνωσης της ΚΝΕ, περισσότεροι μαθητές κατάλαβαν ότι πρέπει να γίνουν μέλη μια τέτοιας οργάνωσης.

Σε άλλο Δήμο της περιοχής μαζί με άλλους εκλεγμένους στα μαθητικά συμβούλια που είχαν συντονιστεί στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, οι Κνιτες μαθητές πρωτοστάτησαν στο να πάρουν αποφάσεις τα 15μελή των σχολείων για να ιδρύσουν Συντονιστική Επιτροπή σε επίπεδο Δήμου. Η νέα Συντονιστική Επιτροπή έδωσε συνέχεια στις αγωνιστικές διαδικασίες που είχαν προηγηθεί στο συγκεκριμένο Δήμο, έδωσε απαντήσεις στο πώς ο αγώνας των μαθητών θα γίνει πιο μαζικός, πώς οι μαθητές θα παλέψουν στις νέες συνθήκες, που ενώ συνεχίζεται η «φάρσα» της τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές κουβαλάνε ένα επιπλέον αντιλαϊκό νομοσχέδιο στην πλάτη που κάνει χειρότερο το σχολείο, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, κόβει τα φτερά στα όνειρα και το μέλλον τους. Μαθητές που ψάχνουν απαντήσεις για τη δυναμική και την «επόμενη μέρα» των μαθητικών αγώνων με βάση τα νέα δεδομένα, κατανόησαν καλύτερα ότι το σχολείο που έχουν σήμερα ανάγκη μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε μια άλλη κοινωνία, για αυτό και μόνο η ΚΝΕ που παλεύει για αυτήν μπορεί να δώσει ζωντάνια, μαχητικότητα, προοπτική στους μαθητικούς αγώνες, να συντονίσει και να οργανώσει δυνάμεις στο σήμερα σε αυτήν την κατεύθυνση.

 

Οι εξελίξεις έχουν τη δική τους δυναμική, με την πρωτοπόρα λειτουργία και δράση της ΚΝΕ μπορούμε να εμπνεύσουμε σε κάθε φάση περισσότερους!

Σε αρκετές μαθήτριες μίας περιοχής δημιουργήθηκε έντονη οργή και αγανάκτηση αυτό το διάστημα από τις αποκαλύψεις των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης σε γυναίκες και άνδρες από τον χώρο του Πολιτισμού, την πολύμορφη βία σε βάρος των καταπιεσμένων. Οι μαθητικές ΟΒ της περιοχής αποφάσισαν πιο ολοκληρωμένα να αναδείξουν τα συγκεκριμένα ζητήματα, συζητώντας πάνω στο ειδικό ένθετο της Επιτροπής του ΚΣ για της Γυναίκες που είχε δημοσιευθεί πέρυσι στον «Οδηγητή», πήραν πρωτοβουλία για οργάνωση διαμαρτυρίας με πλακάτ και συνθήματα σε κεντρική πλατεία μπροστά και στην 8η Μάρτη, με συμμετοχή και άλλων πρωτοπόρων μαθητών και μαθητριών. Η συμμετοχή μαθητριών σε αυτές τις δράσεις αποτέλεσαν κρίκο για να οργανωθούν στην ΚΝΕ, κατανοώντας ότι το φαινόμενο της γυναικείας ανισοτιμίας και εκμετάλλευσης που παίρνει και αποκρουστική μορφή σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει κοινή ρίζα με τα υπόλοιπα ζητήματα για τα οποία είχαν συζητήσει και συμπορευτεί νωρίτερα με τις δυνάμεις της ΚΝΕ.

Ταυτόχρονα έχει σταθεροποιηθεί το τελευταίο διάστημα η παρουσία της ΚΝΕ σε στέκια νεολαίας, μαθητοστέκια, οι παρεμβάσεις με πανό, με το προπαγανδιστικό υλικό της Οργάνωσης «Δώσε “τρόπο” στην οργή», το βάψιμο σε τοίχους με συνθήματα ενάντια στην καταστολή και τα γεγονότα σε ΑΠΘ και Νέα Σμύρνη. Αξιοποιούνται στίχοι τραγουδιών και μουσικές που δίνουν ώθηση στη δημιουργία και προσφέρουν ανάταση στον αγώνα, ξεβρομίζουμε τις γειτονιές μας από φασιστικά συνθήματα.

Η παραπάνω δραστηριότητα μας άνοιξε δρόμους σε δύσκολες συνθήκες στην δουλειά με το Καταστατικό, τη πιο οργανωμένη συζήτηση με μαθητές και μεγαλύτερες ηλικίες νέων γύρω από την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την επιλογή της οργανωμένης πάλης για την ανατροπή του συστήματος της σήψης, της βίας και της εκμετάλλευσης. Πατήσαμε στην υποδομή που είχαμε χτίσει, δημιουργήσαμε νέα. Τα συμπεράσματα και η συζήτηση της πείρας στις ΟΒ τώρα είναι απαραίτητος όρος για να δώσουμε τη συνέχεια. Η μάχη θα είναι σκληρή και όμορφη. Προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα ατσαλώνοντας δυνάμεις στο πλευρό του Κόμματος!

 

Γ. Βασιλειάδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ,
Γραμματέας της ΤΟ Δ.Θεσσαλονίκης

 

 

Καλέσματα από οργανώσεις της Αττικής στο πλαίσιο της άμιλλας στρατολογίας που έχει προκηρύξει το ΚΣ της ΚΝΕ προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος

Η ΤΟ ΕΜΠ φιλοδοξεί να τερματίσει πρώτη ανάμεσα σε όλες τις φοιτητικές Τομεακές Οργανώσεις

Το Κόμμα μας όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε σκληρό αγώνα για να μην υποταχθεί ο λαός στην ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής και στην ενίσχυση της καταστολής. Μέσα στα νοσοκομεία, στους χώρους δουλειάς έστειλε μήνυμα πειθαρχημένης απειθαρχίας και διεκδίκησης για να προστατευτεί η υγεία και τα δικαιώματα του λαού. Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, το σπάσιμο των απαγορεύσεων την 17 Νοέμβρη, οι αγώνες σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης μόνο υπερήφανους μπορούν να κάνουν έναν κομμουνιστή, μας γεμίζουν κουράγιο και αισιοδοξία για το μέλλον. Σε αυτές τις συνθήκες βαδίζουμε προς το 21ο Συνέδριο, με αισιοδοξία και πίστη στον σκοπό μας, έχοντας δημιουργήσει τεράστιες δυνατότητες για να στρατολογήσουμε πολλούς νέους και νέες στην ΚΝΕ. Για αυτό το λόγο, με βάση την άμιλλα που έχει προκηρύξει το ΚΣ της ΚΝΕ, η ΤΟ ΕΜΠ προκαλεί σε άμιλλα όλες τις Φοιτητικές ΤΟ της ΚΝΕ, με βάση την ποσοστιαία κάλυψη του πλάνου τους.

 

Η ΤΟ Παντείου-Χαροκοπείου καλεί την ΤΟ της ΦΜΣ

Με αίσθημα ευθύνης και περηφάνιας τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ βαδίζουμε στο δεύτερο αιώνα ζωής και δράσης του Κόμματος μας. Τιμάμε στην πράξη αυτή την συγκλονιστική πορεία και το 21ο Συνέδριο του Κόμματος μας θέτοντας ως στόχο να γίνουμε πιο πολλοί και πιο ικανοί. Η επιτυχία της μάχης που δώσαμε για την διακίνηση των «Θέσεων της ΚΕ» μπροστά στο συνέδριο, στο πλάι των ΚΟ, είναι μια ακόμα απόδειξη πως υπάρχουν πολλοί νέοι που έχουν τα αυτιά τους ανοιχτά στις θέσεις του Κόμματος, στη στάση και την δράση του.Με τη δική μας συμβολή μπορούν δεκάδες νέοι να κάνουν τώρα το «βήμα μπροστά», να οργανωθούν στην ΚΝΕ και να παλέψουν μαζί μας για έναν άλλο κόσμο, όμορφο και δίκαιο. Μπροστά στην άμιλλα στρατολογίας που έχει προκηρύξει το ΚΣ της ΚΝΕ προς τιμή του 21ου Συνεδρίου καλούμε ως ΤΟ Παντείου- Χαροκοπείου σε άμιλλα την ΤΟ ΦΜΣ, η οποία ήδη βλέπει την πλάτη μας! Ας «κερδίσει» ο καλύτερος.

 

Η ΟΒ της Ιατρικής καλεί σε άμιλλα τις φοιτητικές ΟΒ όλης της Ελλάδας

Τον έναν και πλέον χρόνο πανδημίας έγινε ακόμα πιο αισθητή η ανικανότητα του συστήματος να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Ο καπιταλισμός, λοιπόν, μετρήθηκε και βγήκε λίγος. Η λύση στα αδιέξοδά του βρίσκεται στον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ για μία κοινωνία που θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μία κοινωνία που δεν θα υπάρχει πόλεμος, φτώχεια και ανέχεια. Κι επειδή, όπως λέει και ο ποιητής, για να βάλουμε την υπογραφή μας στις λεωφόρους του μέλλοντος ο αγώνας ξεκινάει από σήμερα, καλούμε όλους τους νέους που αγωνιούν για την ζωή τους να ενώσουν τις φωνές τους και να πάρουν θέση μάχης μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ.

 

Το κάλεσμα από τις Οργανώσεις σε Μεσόγεια και Λαυρεωτική

Το Τομεακό Συμβούλιο Μεσογείων-Λαυρεωτικής ανταποκρινόμενο στην άμιλλα του έχει προκηρύξει το ΚΣ της ΚΝΕ προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος μας, καλεί σε άμιλλα την ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών και σημειώνουμε τα εξής: Σύντροφοι γνωρίζουμε ότι θα δυσκολευτείτε να μας ξεπεράσετε μιας και εμείς είμαστε ήδη στο 50% της κάλυψης του πλάνου μας έχοντας θέσει στόχο να «τερματίσουμε» πρώτοι ανάμεσα στις υπόλοιπες ΤΟ της Αττικής. Παρόλα αυτά σας καλούμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, και μέχρι την ολοκλήρωση Συνεδρίου και οι δύο οργανώσεις να βρεθούμε με πολλά νέα μέλη της ΚΝΕ στις ΟΒ μας.

 

Και η απάντηση…

Σύντροφοι αποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά την πρό(σ)κληση του Τομεακού Συμβουλίου Μεσογείων-Λαυρεωτικής σε άμιλλα. Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, για εμάς τα μέλη της ΚΝΕ, αποτελεί κορυφαία διαδικασία. Μας δίνει ώθηση η μεγάλη επιτυχία της εξόρμησής με τα κείμενα των Θέσεων της ΚΕ όπου σημειώσαμε τη μεγαλύτερη άνοδο της διακίνησής μας εδώ και 3 χρόνια. Η δράση μας έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε να συζητήσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους νέους και νέες τις επαναστατικές μας ιδέες. Μπορούμε να γίνουμε «πιο πολλοί και πιο ικανοί» στην πάλη για τον σοσιαλισμό.

Σύντροφοι σας γνωστοποιούμε ότι βάλλατε πολύ ψηλά τον πήχη για την Οργάνωση των Μεσογείων-Λαυρεωτικής και αυτό μόνο σε καλό θα σας βγει! Σας υπενθυμίσουμε ότι καλείτε σε άμιλλα την Τομεακή Οργάνωση με τις περισσότερες στρατολογίες στην Αττική στο περσινό Φεστιβάλ! Καλή μας επιτυχία σύντροφοι!