Ευρωεκλογές 9 Ιουνίου:Γιατί ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ θα δώσει δύναμη και ελπίδα στον λαό μας;

Πέμ, Απρ 18, 2024
Thumb_Politiki_Euroekloges_Pio-dynato-KKE

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να φοβίσει το σύστημα και όσους το υπηρετούν

Μόνο το ΚΚΕ έχει θέσεις, πολιτική πρόταση και μαχητική δράση που συγκρούεται με το σύστημα και όσους το υπηρετούν. Μόνο το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. 

Το ΚΚΕ μέσα στην Ευρωβουλή με τους ευρωβουλευτές του και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ένωσε τη φωνή του με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των λαών. Τις ανέδειξε, τις στήριξε, κατέθεσε δεκάδες ερωτήσεις. Αποκάλυψε πως πίσω από κάθε βάσανο του λαού, πίσω από τους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζονται στα κράτη-μέλη βρίσκονται οι οδηγίες και οι «αξίες» της ΕΕ.

Την δύναμη που παίρνει το ΚΚΕ από τον λαό την καταθέτει στην ένταση της ταξικής πάλης, στη μαζικοποίηση και τη μαχητικοποίηση του λαϊκού κινήματος. Ο τιτάνιος αγώνας της ΛΑΡΚΟ συνεχίζεται. Στο συγκλονιστικό συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα τους αγρότες υποδέχθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι και φοιτητές. Οι μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις ανέδειξαν διεκδικήσεις κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του συστήματος. Στον έναν χρόνο από τα Τέμπη, οργανώθηκε μια από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων χρόνων κόντρα σε όλους, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάδειξη των εγκληματικών ευθυνών του συστήματος, στο δυνάμωμα της πάλης με επίκεντρο τις ζωές μας κόντρα στα κέρδη τους.

Στο dna των κομμάτων του συστήματος είναι η υπηρέτηση του συστήματος, οι ηγέτες «αστέρες», που γεμάτοι έπαρση εμμονικά αναμασούν πως η λύση είναι να κάνουμε πιο «ανθρώπινο» τον καπιταλισμό. Είναι η επιδίωξη ο λαός να βρίσκεται στο περιθώριο των εξελίξεων. Στο dna του ΚΚΕ είναι η αποφασιστική, οργανωμένη και με σχέδιο δράση σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης που γίνεται «ασπίδα» στο σήμερα και δυναμώνει την ελπίδα για ένα αύριο απαλλαγμένο από τη σαπίλα του καπιταλισμού.

Γιατί, κόντρα σε όλους τους ΕΕ-λιγούριδες, τους υποστηριχτές των λόμπι, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της αύξησης των πολεμικών δαπανών, το ΚΚΕ διατρανώνει πως ο λαός μπορεί να ξεφορτωθεί όσους κάθονται στο σβέρκο του, παίρνοντας στα δικά του χέρια τα κλειδιά της εξουσίας και της οικονομίας. Για μια Ευρώπη της συνεργασίας αυτών που παράγουν τον πλούτο, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού!

Γιατί μόνο το ΚΚΕ εναντιώνεται στην ΕΕ, που όλοι έχουν ως «ιερή αγελάδα»

Για οποιοδήποτε θέμα, σχεδόν σίγουρα, θα εντοπίσουμε το εξής επαναλαμβανόμενο μοτίβο: Η ΝΔ να ισχυρίζεται πως έτσι θα γίνουμε «σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα» (Ιδιωτικά ΑΕΙ, εργασιακά κ.λπ) και από την άλλη ΣΥΡΙΖΑ (1)-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ (2) και λοιποί να κατηγορούν την κυβέρνηση της ΝΔ πως «αποκλίνει από τις ευρωπαϊκές αξίες και κεκτημένα». Ειδικά οι αυτοαποκαλούμενοι και ως «προοδευτική αντιπολίτευση» έχουν φτάσει στο σημείο να αθωώνουν την πολιτική της ΕΕ ακόμα και για το έγκλημα των Τεμπών!

Όποτε το ΚΚΕ τους τρίβει στα μούτρα τη φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά και όλα τα εγκλήματα σε βάρος των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου που προκαλεί η πολιτική της ΕΕ, απαντούν: «είναι ζήτημα των συσχετισμών που επικρατούν στην ΕΕ». Είναι αισχροί ψεύτες. Την βαρβαρότητα για τους λαούς της ΕΕ την υλοποιούν και τη συνδιαμορφώνουν η ακροδεξιά κυβέρνηση της Μελόνι στην Ιταλία ή του Όρμπαν στην Ουγγαρία, η «προοδευτική εξαίρεση» της κυβέρνησης του Σάντσεθ στην Ισπανία, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Σολτς μαζί με τους Πράσινους στη Γερμανία, ο Μακρόν στη Γαλλία, ο Μητσοτάκης στην Ελλάδα κ.λπ.

Τώρα, ειδικά οι διάφορες σοσιαλδημοκρατικές και «φιλελεύθερες» πολιτικές δυνάμεις ζητούν τη στήριξη του λαού για να «δημιουργήσουν φραγμό στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη». Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν συγκυβερνήσει ή συγκυβερνούν με ακροδεξιά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με ΛΑΟΣ, τέτοια κυβέρνηση υπάρχει σήμερα στην Σουηδία κ.λπ.). Όλοι τους υπερθεματίζουν πάνω στη «θεωρία των δύο άκρων» που εξισώνει το τέρας του φασισμού με τον κομμουνισμό. Όλοι τους υλοποίησαν και στήριξαν μια πολιτική που αποτέλεσε τον καλύτερο χορηγό της ακροδεξιάς και του φασισμού (απάνθρωπη πολιτική σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια για τον λαό και κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους). Οι ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις είναι παιδιά του συστήματος, της ίδιας της ΕΕ. Αρκετές από αυτές τις δυνάμεις, δεν έχουν καν θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ και αποτελούν «πρωτοπαλίκαρα» στην προώθηση πολιτικών της ΕΕ (π.χ. η Μελόνι για την πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό). Οι όποιες «κορώνες» βγάζουν, όταν δεν είναι για τα μάτια του κόσμου, αφορούν αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε πανίσχυρους μονοπωλιακούς ομίλους και ιμπεριαλιστικών μπλοκ δυνάμεων από τη σκοπιά ενίσχυσης των συμφερόντων των «δικών τους» καπιταλιστών και όχι από τη σκοπιά υπεράσπισης λαϊκών δυνάμεων.

Γιατί σπάει την «ομερτά» για την πολεμική εμπλοκή και την σφαγή λαών

Ορισμένες αποδείξεις για τον βαθιά συστημικό και άρα αντιδραστικό και επικίνδυνο χαρακτήρα των αστικών κομμάτων βρίσκονται βουτηγμένες στο αίμα. Όλοι πρέπει να μάθουν για τις χαμογελαστές φωτογραφίες βουλευτών από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και διάφορους ακροδεξιούς με τον πρέσβη του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ μέσα στην ελληνική βουλή. Όλοι πρέπει να μάθουν ότι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ελληνική Λύση στήριξαν στο Ευρωκοινοβούλιο το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» που έχει οδηγήσει σε γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Όλοι, ουσιαστικά, στηρίζουν και ψηφίζουν αμυντικές δαπάνες που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας και αξιοποιούνται στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Οι αποδείξεις, όμως, δε βρίσκονται μόνο στα όσα λένε και ψηφίζουν αυτά τα κόμματα. Βρίσκονται και στα όσα δεν λένε. Γι' αυτό υπάρχει «ομερτά» για μια σειρά από ζητήματα-καθημερινές ειδήσεις που σχετίζονται με την αναβάθμιση και επέκταση βάσεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη χώρα, για αποστολές στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμών έξω από τα σύνορα.  

Βρίσκονται, όμως, και στα όσα δεν κάνουν. Γιατί, μόνο το ΚΚΕ καταγγέλλει χωρίς «αστερίσκους» την ενίσχυση της αντιδραστικής κυβέρνησης του Ζελένσκι και ταυτόχρονα μπλοκάρει αμαξοστοιχίες που μεταφέρουν άρματα μάχης των ΗΠΑ. Μόνο το ΚΚΕ «στιγματίζει» με το κόκκινο του αγώνα τον μηχανοκίνητο όλεθρο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που βρίσκεται και μεταφέρεται σε λιμάνια και σιδηροδρομικές γραμμές. Μόνο το ΚΚΕ, όταν τα άλλα κόμματα είτε πανηγύριζαν είτε έλεγαν καμία κουβέντα για το θεαθήναι, πρωτοστατούσε για να γίνει κινητοποίηση στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας από όπου θα απέπλεε η φρεγάτα που στάλθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα για να προστατέψει τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Μόνο το ΚΚΕ στέκεται σταθερά, μαχητικά και αταλάντευτα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού οργανώνοντας συνεχώς με πολύπλευρο τρόπο την αλληλεγγύη στον αγώνα του.

Γιατί θα δώσει μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο

Οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος σε πολλές χώρες της Ευρώπης δίνουν μια «εικόνα» για το γεγονός πως οι λαοί δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Στη Γαλλία οι εργαζόμενοι σε μια πολύμηνη σύγκρουση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και διάφορα στηρίγματα του συστήματος δημιούργησαν εμβληματικά παραδείγματα που αποτυπώθηκαν σε ένα σύνθημα που έγραψαν εργάτες ενός πυρηνικού εργοστασίου: «εμείς παράγουμε, εμείς αποφασίζουμε»! Σε πολλές χώρες, όπως στη Γερμανία, γίνονται απεργίες σε κλάδους μετά από ολόκληρες δεκαετίες. Οι αγρότες σε πολλές χώρες, με τα μπλόκα τους και πολύμορφες μαχητικές δράσεις έβαλαν στο στόχαστρο την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, την στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» που δίνουν δισεκατομμύρια σε μεγάλους ομίλους δημιουργώντας ένα εφιαλτικό μέλλον για τους ίδιους.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ όντως θα συμβάλλει στη δυναμική αυτών των αγώνων. Γιατί πρώτα και κύρια η αυξημένη του δύναμη θα κατατεθεί στην όξυνση της ταξικής σύγκρουσης στην Ελλάδα. Θα γίνουν περισσότερα τα παραδείγματα που θα «φωτίζουν» το δρόμο της πάλης στους λαούς όλης της Ευρώπης. Θα ενισχυθεί η ανταλλαγή πείρας και κοινή δράση των εργαζομένων, όπως ήδη συμβαίνει με εργαζόμενους στα λιμάνια, στον κλάδο των μεταφορών κ.λπ. Θα αναδεικνύονται πιο αποφασιστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων όλης της Ευρώπης, θα στηρίζονται οι δίκαιες κινητοποιήσεις τους και θα αποκαλύπτονται έγκαιρα αντιλαϊκοί σχεδιασμοί από τους Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, αφού μόνο αυτοί στέκονται και τοποθετούνται ολοκληρωτικά, τεκμηριωμένα και σταθερά αποκλειστικά με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι με τα λόμπι των μονοπωλίων, τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε αστικές τάξης, κράτη και ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Για να το πούμε και με έναν συμβολισμό, είναι ένα κρίσιμο ζήτημα να δυναμώσει το Κόμμα για το οποίο ο πρόεδρος του πρώτου σωματείου που στήθηκε στις αποθήκες της Amazon στις ΗΠΑ, προβάλλοντας την τεράστια προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα τον Ιούνη ανέφερε: «Μακάρι να υπήρχε και εδώ ένα τέτοιο εργατικό κόμμα»… 

Γιατί, και για το Ευρωκοινοβούλιο, ψηφίζεις ΚΚΕ και μένει ΚΚΕ

Η Ελλάδα εκλέγει 21 ευρωβουλευτές. Οριακά, πάνω από το 50% των Ελλήνων ευρωβουλευτών είτε δεν ανήκει πλέον στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε είτε για διάφορους λόγους διερευνήθηκε για θέματα δικαιοσύνης είτε στις τωρινές εκλογές μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος με άλλο κόμμα! 

Η ΝΔ εξέλεξε 8 ευρωβουλευτές. Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που για χρόνια στην Ευρωβουλή έδινε μάχη για την υπεράσπιση των «φιλελευθέρων ιδεών», τελικά δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια καθώς φαίνεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Ο Θ. Ζαγοράκης, φημολογείται ότι μπορεί να είναι αυτή τη φορά υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Κύρτσος εδώ και καιρό προαλείφεται για υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Μαρία Σπυράκη, αφού κρίθηκε ευνοϊκά μια υπόθεση που αντιμετώπιζε με την δικαιοσύνη τελικώς θα είναι εκ νέου υποψήφια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε 6 ευρωβουλευτές και τώρα έχει μείνει με 2. Βέβαια, η μία εξ αυτών, η Έλενα Κουντουρά, προέρχεται από τους «προοδευτικούς» ΑΝΕΛ… Ο Αλ. Γεωργούλης, που ερευνήθηκε για βιασμό και σωματική βία, όντας πλέον ανεξάρτητος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναζητά κόμμα για να είναι εκ νέου υποψήφιος. Ο Π. Κόκκαλης, ένας άνθρωπος που έχει απαρνηθεί το «καπιταλιστικό» του παρελθόν είναι πλέον επικεφαλής του κόμματος ΚΟΣΜΟΣ. Οι Στέλιος Κούλογλου και Δημήτρης Παπαδημούλης έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον συμμετέχοντας βέβαια στην ίδια ευρωομάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ 1, θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της «αριστεράς» συμμτέχοντας πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ 2 (Νέα Αριστερά).

Το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι πλέον ευρωβουλευτής καθότι ανέλαβε τα ηνία της παράταξης και τον αντικατέστησε ο Νίκος Παπανδρέου. Ο Ν. Παπανδρέου, πέρα από μέλος ΔΣ ξενοδοχειακού ομίλου, άμισθος συνεργάτης Υπουργείων, εργαζόμενος της Παγκόσμιας Τράπεζας, λογοτέχνης κ.ά έχει διατελέσει και εγγονός, γιός και αδερφός πρωθυπουργού. Η δεύτερη ευρωβουλευτής, που είχε εκλέξει, είναι πλέον ανεξάρτητη. Μιλάμε για την Ε. Καϊλή, που, επειδή αγάπησε παράφορα έναν Ιταλό, βρέθηκε μπλεγμένη στο σκάνδαλο Qatargate... 

Αν δεν το διακωμωδήσεις και λίγο τρελαίνεσαι…