Ποιοι καλύπτουν τη δράση φασιστικών ομάδων σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης;

Δευ, Ιαν 24, 2022
Thumb_Politiki_Fasistes_Poioi_Kalyptoun

Τα πρόσφατα περιστατικά στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου μόνο τυχαία δεν είναι. Ήταν άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα γεγονότων των τελευταίων μηνών που αποδεικνύει ότι φασιστικές ομάδες έχουν δημιουργήσει πυρήνες σε συγκεκριμένα σχολεία. Στόχος τους; Οι μαθητές που αγωνίζονται, η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας, συνολικά το οργανωμένο κίνημα μέσα και έξω από τα σχολεία. Βέβαια και από τα ίδια τα γεγονότα αποδείχτηκε ότι αυτές οι ομάδες καμία σχέση δεν έχουν με την πλειοψηφία των μαθητών. Είναι ολιγομελείς και απομονωμένες. Αρκούν, ωστόσο, όσο δρουν με την ανοχή του κράτους και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για να κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά…

Ποιοι κρύβονται πίσω από τις φασιστικές ομάδες;

Στα ΕΠΑΛ Ευόσμου εμφανίστηκε το φασιστικό μόρφωμα της «ΕΝΕΘ» («Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης»), ομάδα συνδεδεμένη με τη φασιστική συμμορία του «Ιερού Λόχου», που με μια απλή αναζήτηση στα προφίλ της στα ΜΚΔ μπορεί να καταλάβει ο καθένας τον χαρακτήρα της. Φασιστική-ναζιστική ιδεολογία και φρασεολογία, φασιστικοί χαιρετισμοί, μισαλλόδοξα κηρύγματα, στήριξη της εγκληματικής  Χρυσής Αυγής. Φαίνεται, επίσης, ότι έχουν σχέσεις και διασυνδέσεις με όλα τα ναζιστικά μορφώματα, από τον Κασσιδιάρη μέχρι τη Χρυσή Αυγή.

Η δράση τους εγκληματική, όπως και η ιδεολογία τους. Επιτίθενται σε αγωνιστές μαθητές που προσπαθούν να κάνουν συνέλευση του σχολείου τους, στοχοποιούν μετανάστες, γυναίκες, μαθητές με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Θρασύδειλοι, όπως όλοι οι φασίστες: Πολλοί σε λίγους, πάντα με τη σιγουριά της ατιμωρησίας. Μέλη τους κατηγορούνται πλέον ανοιχτά μάλιστα για τον βιασμό μαθητριών στο 1οΕΠΑΛ Κορδελιού πριν δυο μήνες, αλλά και για τον ξυλοδαρμό 15χρονου το προηγούμενο καλοκαίρι στην πλατεία Ευόσμου. Νέα καταγγελία μιλά για ξυλοδαρμό πρόσφυγα μαθητή στο -κοντινό στα ΕΠΑΛ- Διαπολιτισμικό Σχολείο.

Δράση που καθοδηγείται από γνωστά στην περιοχή φασιστικά στοιχεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την κατάληψη στο ΕΠΑΛ Ευόσμου συνελήφθη 22χρονος, που φυσικά καμία σχέση δεν έχει με το ΕΠΑΛ και στο αυτοκίνητό του μετέφερε το πανό ακροδεξιού περεχομένου που χρησιμοποίησαν τα φασιστικά στοιχεία. Άλλωστε, αποδείχτηκε και στις προηγούμενες αντίστοιχες επιθέσεις στη Σταυρούπολη, στη συνέντευξη τύπου των σωματείων τον περασμένο Οκτώβρη, με φωτογραφίες και ονόματα. Οι ομάδες αυτές δρούσαν με οργανωμένο σχέδιο και καθοδηγητές σεσημασμένους φασίστες και ανθρώπους του υποκόσμου.

Ποιοι και γιατί ανέχονται την εγκληματική δράση των φασιστικών ομάδων;

Με ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης, αλλά και του υπουργείου Παιδείας και των διευθύνσεων εκπαίδευσης, οι φασίστες σουλατσάρουν ανενόχλητοι στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Τουλάχιστον ερωτηματικά προκαλεί ότι:

  • Τα μέλη της φασιστική ομάδας των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης απλώς άλλαξαν σχολικό περιβάλλον και μεταφέρθηκαν σε παρακείμενα ΕΠΑΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως και στο ΕΠΑΛ Ευόσμου.
  • Οι δράστες της επίθεσης σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη, αν και είναι γνωστοί με φωτογραφίες και ονόματα, ακόμα παραμένουν ασύλληπτοι, πλην ενός που παρουσιάστηκε μόνος του στην Ασφάλεια (!!!).
  • Η φασιστική ομάδα στο ΕΠΑΛ Ευόσμου δρα τουλάχιστον από τον Οκτώβρη, έχει προκαλέσει πολλές καταστροφές μέσα στο ίδιο το σχολείο, έφτασε στο σημείο σχεδόν να λιντσάρει γυναίκα δημοσιογράφο και οι διευθυντές των σχολείων, όπως και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σιωπούν.
  • Αναγνωρίστηκαν στην τελευταία επίθεση απέναντι σε μαθητές του ΕΠΑΛ Ευόσμου άτομα που συμμετείχαν και στις φασιστικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη.

Η δικαιοσύνη και η αστυνομία που σε άλλες περιπτώσεις είναι ταχύτατη πώς γίνεται να καθυστερούν τόσο σε περιστατικά και στοιχεία που είναι γνωστά στο πανελλήνιο; Οι διευθυντές των σχολείων και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που με ευκολία καλούν εισαγγελείς και αστυνομία σε κινητοποιήσεις μαθητών για το σχολείο που έχουν ανάγκη, γιατί κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη δράση των φασιστικών ομάδων; Δεν φάνηκε να ενοχλούνται από την κατάληψη που έγινε από μια χούφτα φασιστών στο ΕΠΑΛ Ευόσμου με συνθήματα που δεν αγγίζουν τη μαθητική κοινότητα, που δεν αφορούν και δε βρίσκουν σύμφωνους τους μαθητές.

 

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, να δώσει αποφασιστική απάντηση στους φασίστες!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι νόμοι και οι μηχανισμοί αυτού του συστήματος ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν τις φασιστικές ομάδες και τη δράση τους. Στην πραγματικότητα σε πολλές περιπτώσεις αλληλοδιαπλέκονται, αφού οι φασίστες αποτελούν χρήσιμο εργαλείο στα χέρια αυτού του συστήματος για να αντιμετωπίσει το λαό και τη νεολαία όταν αγωνίζεται. Ούτε η αστυνομία, άλλωστε, δε θα μπορούσε να καταστείλει τόσο αποτελεσματικά μια μαθητική συνέλευση, όπως έκαναν οι φασίστες στον Εύοσμο.

Ο λαός της περιοχής όμως έχει πείρα. Το έδειξε και στη Σταυρούπολη, όπου με τη μαζική λαϊκή δράση οι φασίστες αντιμετωπίστηκαν. Εδώ και καιρό μπήκαν ξανά στις τρύπες τους! Δε θα αφήσει τους φασίστες να χύνουν το δηλητήριό τους ανενόχλητοι σε κανένα σχολείο και σχολή, γειτονιά και χώρο δουλειάς. Η απομόνωση των ομάδων αυτών από την πλειοψηφία των μαθητών, από το μαθητικό κίνημα αποδεικνύει ότι είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Ήδη οι φορείς του κινήματος στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζουν πλήθος πρωτοβουλιών. Η φασιστική δράση θα αντιμετωπιστεί και θα τσακιστεί από τον ίδιο τον λαό και τη νεολαία, όπως μόνο αυτοί μπορούν και ξέρουν!